BS_Empelsgat_klein
BS_EmpelsePlas

Ontwikkeling Empels Gat

Empel heeft naast het kanaal en de Maas ook een heuse recreatieplas: Het Empels Gat. Op de kaart heet de plas ook vaak Rosmalense Plas. De bestuursraad heeft in het 4-jaren programma als een van de vijf speerpunten opgenomen om het Empels Gat tot een betere en leukere recreatieomgeving te maken. Daarbij geven we aandacht aan de aspecten Natuurwaarde, Sport & recreatie, Veiligheid, Bereikbaarheid en Horeca.

Als bestuursraad zijn wij al geruime tijd in gesprek met de gemeente over de ontwikkelingen bij het Empels Gat. De gemeente staat positief tegenover de komst van horeca! Wij zijn zeer content met dit standpunt, maar er gebeurd nog veel meer.

De avond is bezocht door circa 50 inwoners vanuit Empel en Rosmalen. Een mooie opkomst waarmee de betrokkenheid bij de ontwikkeling van deze plek wordt onderstreept. De aanwezigen hebben live de start van de inventarisatie voor het leuker en beter bruikbaar maken van de plas en zijn directe omgeving meegemaakt. Binnen 24 uur hebben al meer dan 60 bezoekers de enquete ingevuld en hun bevindingen achtergelaten waarbij ook ruim 120 suggesties op de kaart zijn geplaatst. De bestuursraad wil graag weten wat belangrijk wordt gevonden, wat mooier kan en waar behoefte aan is.

CONTACT